偽基百科:關於

出自偽基百科
跳去: 定向搵嘢

歡迎您嚟到偽基百科,呢度係一本惡搞百科全書。佢嘅目標就係要惡搞人類所有領域嘅知識。粵語偽基百科響2016年10月31日開始運作,而家已經有9篇文,而且重喺度增加緊。

由於偽基百科嘅內容係喺《創用CC》2.5「姓名標示 - 非商業性 - 相同方式分享」(Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5,簡稱 CC-by-nc-sa 2.5)之下發佈。偽基百科嘅內容可以俾人複製,修改同埋再發佈,只要新嘅版本都同樣跟住我哋嘅許可,並且寫明係嚟自偽基百科就得喇。

改偽基百科[編輯]

我哋好歡迎您參與偽基百科,並且體會惡搞嘅樂趣。記住唔好搞破壞就得喇。

睇偽基百科[編輯]

我哋建議您千祈唔好信偽基百科嘅任何嘢,因為就算係假嘅,但係是如果真係有人信嘅話,有可能會弄假成真。睇完之後,無論啲內容好唔不好笑,睇完之後都唔好將啲內容當真。偽基百科多謝您嘅合作。

粵語偽基百科簡介[編輯]

粵語偽基百科喺2016年10月成立,並且喺2016年12月開始正式運作。我哋同之前嗰個喺Wikia開然之後俾人強制執笠嘅粵語偽基百科完全冇laa1冇lan3

睇埋[編輯]